Skip to main content

Constructor är idag en del av Gonvarri Material Handling, en familj av varumärken som kan spåra sina rötter tillbaka till 1856.

Koncernen förvärvades 2018 av Gonvarri Industries. De fyra varumärkena Constructor, Dexion, PSS och Kasten ingår nu i Gonvarri Material Handling, som är det nya moderbolaget.

Koncernens varumärken består av:

Constructor: Ursprungligen grundad som Høvik Verk 1856, ett glasverk i norska Høvik, som en del av Christiania Glasmagasinas. Mellan 1970 - 2000 växte varumärket, genom fusioner och förvärv av Høvik Stål, Electrolux Constructor, Kasten, Krammer & Zeuten, ETH och MTH till att bli Skandinaviens ledande leverantör av lager och logistiklösningar. Constructor-namnet kom till först i slutet av 1980-talet.

Dexion: Grundades i London, England 1937 av grekisk-australiensisk Demetrius Comino. Comino utvecklade 'Dexion Slotted Angle' (1947), som introducerade världen för justerbar lagring, vilket banade väg för Dexion flexibla pall och småvaruställage. Dexion blev en del av koncernen 1999.

Kasten: startades 1886 av Hjalmar Henrik Kasten, som grundade ett metallföretag i Helsingfors, Finland. De producerade sina första hyllställ 1951 och är för närvarande marknadsledande i Finland.

Stålteknik: Gonvarri Stålteknik AB har sitt närmaste ursprung i Canrena System AB. Företaget har varit aktivt sedan 80-talet och har över tid expanderat genom aktiv produktutveckling samt företagsfusioner med bland annat Stålteknik i Fellingsbro.

Gonvarri Stålteknik AB är experter på utvalda produkter och anpassningar inom materialhantering som Utdragsenheter, Grenställ och Entresolsystem. Produkterna återfinns i huvudsak bland återförsäljare i Skandinavien men finns även representerade i Tyskland och Frankrike. Försäljning sker mot partners och återförsäljare (B2B).  

Kredit är ett välkänt varumärke inom den europeiska materialhanteringsindustrin och är en av de viktigaste aktörerna inom det mobila ställage segmentet. Företaget grundades av Petr Ševčík 1991 och har sitt huvudkontor i Tjeckien, där hela produktlinjen utvecklas och tillverkas.

Mot slutet av 2019 tillkännager Gonvarri Material Handling ett avtal om förvärv av 100% av Kreditaktierna.