Skip to main content

Teknisk information TORNADO Hissautomat

Teknisk information Tornado Hissautomat - Constructor maskin

1. Tray / Pallett

Tornado Tray - Gonvarri MachinesFast pallettposition (FTP) eller höjdoptimerad pallettposition (HOT). TORNADO, liksom andra lagermaskiner, sparar som mest lagringsutrymme om palletternas höjd utformas så att varje pallett används för att förvara artiklar med ungefär samma höjd. Om artiklarna har olika höjd blir det den högsta artikeln som bestämmer hela pallettens höjd, vilket innebär mycket outnyttjat förvaringsutrymme.

HOT-system kräver oftast mer oanvänt lagerutrymme för att fungera korrekt - även för att hantera en ny artikelhöjd.


 FTP är som ett välorganiserat P-hus             HOT, är som slumpmässig parkering

Dubbla palletter i plocköppning

Detta syftar på möjligheten att samtidigt leverera palletter till två olika positioner/nivåer i plocköppningen.  Medan plockning sker från en första pallett i plocköppningen placerar nästa pallett direkt bakom plocköppningen. När arbetet med den första palletten är klart transporteras den andra palletten från vänt-positionen direkt fram till plocköppningen, utan att någon vertikal rörelse sker i maskinen, medan den första palletten dras tillbaka in.

TORNADO TCPlus Warehouse Management Software optimerar plockvägen och guidar operatören till det mest fördelaktiga läget - vilket innebär att det gods som troligen kommer att plockas ihop finns i samma pallett. 

NOTERA! För optimal användning av funktionen "fler palletter i plocköppning" bör första palletten tid i öppningen överstiga 20 sekunder. Om en pallett spenderar mindre tid i plocköppningen kan väntetiderna för pallettbytet bli längre med detta utförande.

2. Belt / Tandremsdrift

Tornado Belt - Gonvarri Machines      Vertikal förflyttning av palletter sker med två stadiga tandremsbälten. 
Klicka på bilden eller här för större/detaljerad bild.

 

3. Height measurement (safety light curtain) / Vertikal höjdmätning 

Tornado-height-measurement      Vertikal höjdmätare av gods, garanterar optimal utrymmesanvändning.
Klicka på bilden eller här för större/detaljerad bild.

 

4. Servo motor / Servomotor

Tornado-vertical-motor      Horisontell rörelse hanteras av servomotorer.
Klicka på bilden eller här för större/detaljerad bild.

 

 5. Shaft sensor / Axelsensor

Tornado-servo-and-shaft-sensor      Axelsensorn garanterar driftsäkerhet.  
Klicka på bilden eller här för större/detaljerad bild. 

 

6. Vertical motor / Vertikal motor 

Tornado-vertical-motor      Vertikal rörelse hanteras av motor placerad längst ner i maskinen. 
Klicka på bilden eller här för större/detaljerad bild. 

 

7. Cladding / Beklädnad

Tornado cladding - Gonvarrri MachineSnygg och välputsad beklädnad som gör maskinen trevligare att arbeta med och skapar en ren och bekväm miljö. Finns med olika beklädnadsalternativ, så att du kan skapa en maskin som passar i en viss miljö, till exempel med rätt färger och logotyper. Beklädnad finns i alla RAL-färger. Dessutom kan gavlarna förses med plexiglaspaneler. 

8. WMS / TCPlus Software

Fullt integrerad WMS-programvara som garanterar perfekt balans med samtliga ERP-system. Mer information och fakta om TCPlus finns här.

9. PC based control system / PC-baserat styrsystem

TORNADO lagerstyrning TCPlus körs på en i maskinen inbyggd dator och ger flera fördelar jämfört med traditionell PLC styrning. 

Tydlig och högupplöst grafik på en stor färgskärm ingår som standard. Välj skärmstorlek efter dina egna önskemål. Programmen körs med välbekanta operativsystemet Windows. TORNADO går lätt att ansluta till lokala nätverk eller till andra maskiner.  Med fjärrsupport kan kunden få support utan att fysiskt besök på plats. 

10. Lift system (table) / Drivsystem

Tornado-servo-and-shaft-sensor      TORNADO lyftvaggor är en av många mekaniska lösningarna.  
Klicka på bilden eller här för större/detaljerad bild. 

Unik hisskonstruktion med två stycken lyftvaggor försedda med tandremsdrivning för verikal körning, horisontellt med kedjor. Drivmotorer försedda med frekvensomvandlare för steglös hastighetsreglering vid start-/stop.