Skip to main content

TORNADO snabbar upp Audis bilservice

Företag: Din Bil
Plats: Göteborg
Produkt: TORNADO hissautomat

Förvaringsbehov

Din Bil är Audis största nordiska försäljnings- och serviceenhet i Göteborg. Servicecentret är för det mesta fullbokat och trycket är högt på de 15 mekanikerna att snabbt slutföra varje uppgift och återlämna bilarna på kortast möjliga tid.

Din Bil, Sweden

Mekanikerna hos Din Bil har över 1300 verktyg som är ständigt används. Att hitta rätt verktyg för ett jobb innebär ofta att man först behöver leta efter verktyget, vilket är slöseri med tid. Och det reflekterade inte heller Audis slogan ”Vorsprung durch Technik” som är en bakomliggande filosofi som omfattar all verksamhet hos Audi.

Som auktoriserat servicecenter ville Din Bil få ordning på verktygsförvaringen och samtidigt som de behövde de spara golvyta.

Förvaringslösning

Constructor hade precis vad Din Bil behövde: TORNADO hissautomat, en lagerautomat kan öka produktiviteten med upp till 65%, spara upp till 70% på golvyta och kan anpassas till företagsunika behov.

Eftersom Din Bil har 1300 verktyg började Constructor-teamet väga och mäta alla verktyg i verkstaden. Detta steg var viktigt så att TORNADO maskinen kunde tillverkas och konfigureras exakt efter Din Bils lagringsbehov.

Hissautomaten är 6,5m hög och 4m bred och har 48 paletter, vardera med en kapacitet på 300 kg. Idag förvaras alla verktyg i hissautomaten och den frigjorda golvytan används för ytterligare en servicestation, vilket innebär man kan serva fler bilar per dag.

Ordningen och miljön i verkstaden har avsevärt förbättras och när mekanikerna behöver ett verktyg går de till lagerautomaten och checkar ut verktyget. När arbetet är utfört, checkas verktyget in i hissautomaten. Om andra mekaniker behöver samma verktyg samtidigt, kan man omedelbart se vilken mekaniker som använder det.

The result

Vi har 15 mekaniker och ett automatiskt lagersystem spar tid för oss, eftersom mekanikerna inte behöver slösa tid på att leta verktyg.” - Mats Lindblad, verkstadschef, Din Bil AB.

Om Din Bil
Din Bil Sverige AB är ett dotterbolag till Volkswagen som säljer och servar Volkswagen, Audi, Porsche, Seat och Skoda. Audis försäljning och serviceverksamhet är förlagd till en separat Audi-färgad byggnad, i linje med Audis varumärkesstrategi.