Skip to main content

Spara tid, utrymme och pengar med Constructors lagerautomater och programvara

Företag: Hedin Bil
Plats: Flera anläggningar runt om i Sverige
Produkter: TORNADO Hissautomat, IPN Paternoster, WMS system TC2000

Förvaringsbehov

Hedin Bil, Sweden

Under många år har Constructor och Hedin Bil utvecklat ett nära samarbete och Constructor har levererat en rad förvaringssystem som säkerställer företagets fortsatta tillväxt och framgång.

I samband med Hedin Bils tillväxt har det också blivit ett ökat fokus på att spara utrymme, tid och pengar, oavsett om gäller att optimera befintligt anläggningar eller nya specifika krav.

Bakgrunden till att vi introducerade lagerautomater var, och är, en fråga om att spara plats, tid och pengar, antingen när vi bygger om eller bygger nytt. Utvecklingen genom åren har resulterat i att bilhallarna har växt medan lagren blivit mindre och mer kompakta”, förklarar Reine Jansson, Hedin Bil.

Förvaringslösning

Genom åren har Constructor och Hedin Bil tillsammans utvecklat ett grundkoncept som används som utgångspunkt varje gång en ny lagerautomat levereras. Inredningen i automaterna baseras på tidigare installationer, och sedan anpassas automaten i förhållande till önskemål om storlek, flexibilitet, artikel storlek och behov.

Till de större anläggningarna har Constructor levererat både hissautomater och paternosterverk, medan de mindre anläggningarna endast har behov av paternosterverk.

Det är inte bara lagerautomaterna som utvecklats under åren utan även mjukvaran TC2000 som styr automaterna har utvecklats i nära samarbete mellan parterna så att den i dag passar perfekt till Hedin Bils affärssystem Kobra.

I Kobra upprättas kundorder och plocklistan skickas automatiskt till TC2000. När plockningen ska utföras aktiverar operatören uppdraget i TC2000. Det kan vara en enskild order som skall plockas eller flera som skall samplockas i en batch.

"Det betyder mycket för oss att vi har en leverantör som känner till våra arbetsflöden, krav och önskemål. I själva verket är det så att när vi i dag ska upphandla en lagerautomat så vet Constructor på en gång hur den ska se ut”, säger Reine Jansson, Hedin Bil 

Om Hedin Bil

Hedin Bil är en av Sveriges största fullserviceföretag, och dom säljer både begagnade och nya bilar och servar allt från personbilar till lastbilar.  Bolaget har omkring 2 600 anställda och finns representerad med 39 bilanläggningar från Trelleborg i söder till Uppsala i norr.

www.hedinbil.se