Skip to main content

Volvo Truck Center lagrar över 6000 ariklar på 13 m²

Kund: Volvo Truck Centers, Norden
Produkt: TORNADO och IPN Paternoster, WMS-program

Volvo Truck Center utför service och reparationer av Volvo-lastbilar och håller koll på reservdelarna till dem med hjälp av lagerautomaterna TORNADO och IPN Paternoster. Det automatiserade lagersystemet gör att personalen slipper onödigt arbete med att lokalisera reservdelar. Programvaran TC2000 gör jobbet och håller ordning på alla komponenter.

Volvo använder Constructors lagermaskiner i Finland, Sverige, Norge och Danmark. På svenska Volvo är WMS-programmet anslutet till lagerautomaterna, vilket ger ytterligare dimensioner åt systemet. Nästa steg för Volvo blir att koppla ihop även övriga lagermaskiner med samma program till ett enhetligt arkiv med ett och samma system för alla de nordiska länderna.

“TC2000-systemet gör att lagret alltid är uppdaterat med lagernivåer som är lätta att överblicka. Lagerhanteringen har blivit bättre eftersom vi endast kan plocka från Paternoster via TC2000. Det blir även en väldigt låg andel plockningsfel.” 
Tommy Söderström, reservdelsassistent på Volvo Truck Center

Funktioner och fördelar:

  • Reservdelar levereras till användaren med ett enkelt kommando 
    - användaren slipper gå runt och leta efter delar.
  • Stor bricka (4000x820 mm) gör att användaren får 20% fler artiklar plockade för varje kommando 
    - jämfört med normal brickstorlek på marknaden.
  • Constructors fjärrsupport ger support till Volvo inom loppet av minuter 


Om Volvo Truck Center

Volvo Truck Center servar och reparerar lastbilar och bussar, säljer nya Volvo-lastbilar, begagnade lastbilar och bussar, plus extratjänster såsom lastbilsuthyrning och försäljning av nya och begagnade reservdelar. 
Volvo Truck Center är ett helägt dotterbolag under Volvo Lastvagnar AB.